Manuele lymfedrainage

De grondlegger van deze massagemethode is Dr. Vodder.
Door een ongeval, ziekte of stress kan de natuurlijke lymfe-stroom in het lichaam in het lichaam verstoord worden, waardoor zichtbare en onzichtbare oedemen ontstaan (oedeem is een ophoping van vocht). Het is ook een effectieve manier om in contact te komen met je energie, je afweersysteem te versterken, overtollig lymfevocht af te voeren (bijvoorbeeld na amputatie, tandextractie) en verschillende of orgaan storingen (bijvoorbeeld bij de ziekte van Crohn) te ondersteunen.
Manuele lymfedrainage (M.L.D.) is een zachte massagevorm die het lymfestelsel stimuleert in zijn functie van afvoeren van lichaamsvochten en afvalstoffen. Het is een afvoerende therapie.
Het verhoogt je immuniteit, verlaagt de stress en optimaliseert het hormonale systeem. Het neurovegetatieve zenuwstelsel wordt in evenwicht gebracht wat een diepe ontspanning geeft. De therapie werkt ook stress reducerend.
Het is een massagetechniek die met weinig druk, lage intensiteit en in een rustig tempo uitgevoerd moet worden. Een bepaalde rust is noodzakelijk om de handgrepen correct te kunnen uitvoeren.
De ligging en de werking van de lymfevaten maken noodzakelijk dat de handgrepen bij deze techniek in rust moeten worden uitgevoerd. Het is een zacht pulserende massage waarbij ik meega met de stroming van het lymfevocht.

Indicaties voor deze therapie zijn bijvoorbeeld:

Stress, genezingbevorderend bij botbreuk na val, voor en na tandextractie, liposuctie, lipoedeem, lymfeproblemen na bijv. borstamputatie, oedeemvoeten en/of oedemen in uw benen tijdens zwangerschap, enz.