Spatadertherapie

Een therapie die ontwikkeld is door toenmalige fysiotherapeut Hr. Jom Lamers.
Het is een relatief jonge therapie die nog niet zo bekend is bij de mensen.
In het aderlijk systeem zitten kleppen die ervoor zorgen dat het bloed niet terugstroomt. Werken die kleppen niet goed (insufficiënte kleppen) dan stroomt het bloed slecht terug en ontstaat er meer druk in de vaten en haarvaatjes. De uitgezette aderen (spataderen) manifesteren zich het meest in de benen. Dit kan allerlei klachten en ongemakken geven zoals ; pijnlijke benen, onrustige benen, vermoeide benen, kramp, opgezette benen / voeten (oedeem), ontsierde benen enzovoort.
Bij vrouwen die zwanger zijn kunnen spataderen zich ook manifesteren op de labia (schaamlippen) hetgeen erg pijnlijk kan zijn en daardoor weer ongemakken met zich meebrengt.


Door het toepassen van verschillende massagetechnieken kunnen die ongemakken verminderd worden, soms zo dat er geen operatie, scleroseren door een fleboloog nodig is.
Het is een niet pijnlijke doeltreffende massagetherapie.
Tevens wordt de kwaliteit van het weefsel en de huid geoptimaliseerd door de technieken die toegepast worden.
Bij zwangere vrouwen wordt geadviseerd om de therapie vanaf de 20e week van de zwangerschap te starten met én maal per week een behandeling.
Start men later dan de 20e week van de zwangerschap met spatadertherapie, dan zijn de cosmetische resultaten wisselend en duurt de afbouw langer.
De eerste afspraak bestaat uit een intake geprek, waarin u ook een aantal leefregels en oefeningen meekrijgt. Er wordt ook gelet of u die ook naleeft, wat weer ten goede komt aan de therapie. Adviezen over bijvoorbeeld voeding, eventuele voedingssupplementen, bodylotions, crêmes, etcetera komene ter sprake.
De locaties van uw spataderen worden aangebracht op een beeldkaart, de stroming van het veneuze bloed wordt bekeken en genoteerd. Daarna volgt er een eerste massage behandeling.
Ik gebruik bij deze therapie ook de aromatherapie, die afgestemd is op de zwangere.
Er is overlegd met u of er geen allergische reacties zijn van bepaalde gebruikte oliên. Het gebruik van aromatische oliën kan de spatadertherapie versterken.

Het behandelplan voor mannen en niet zwangere vrouwen is:

De eerste behandeling bestaat uit: een intake gesprek.
Een beeldkaart wordt gemaakt van uw benen.
Leefregels ten aanzien van de spataderen worden met u besproken.

Behandelschema

5x één keer per week
3x één keer per 2 weken
3x één keer per 3 weken.
1x per maand.
Eventuele verdere behandelingen zijn afhankelijk van de resultaten en klachten.
Vrouwen die nog in de vruchtbare perioden zijn worden geadviseerd om ± 3 dagen voor de menstruatie in verband met vochtophoping (oedeem) in benen en /of voeten met de spatadertherapeut contact op te nemen.